Ποια η διαφορά των θερμαινόμενων τσιγάρων από το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στο κάπνισμα αλλά δεν ξερετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ηλεκτρονικών τσιγάρων και των νέων προϊόντων καπνού όπως τα θερμαινόμενα τσιγάρα; Διαβάστε παρακάτω και ενημερωθείτε. Πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά νέα προϊόντα καπνού όπως τα θερμαινόμενα τσιγάρα, τα οποία υποστηρίζουν πως είναι μειωμένου κινδύνου και έχουν σχεδιαστεί ...

Ποια η διαφορά των θερμαινόμενων τσιγάρων από το ηλεκτρονικό τσιγάρο;

Ψάχνετε για μια εναλλακτική λύση στο κάπνισμα αλλά δεν ξερετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ηλεκτρονικών τσιγάρων και των νέων προϊόντων καπνού όπως τα θερμαινόμενα τσιγάρα; Διαβάστε παρακάτω και ενημερωθείτε.

Πρόσφατα έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά νέα προϊόντα καπνού όπως τα θερμαινόμενα τσιγάρα, τα οποία υποστηρίζουν πως είναι μειωμένου κινδύνου και έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να προσομοιάσουν την εμπειρία του καπνίσματος. Τι όμως πραγματικά γνωρίζετε για αυτά;

Πώς λειτουργούν οι συσκευές θερμαινόμενων τσιγάρων;

Η διαδικασία καπνίσματος με θερμαινόμενα τσιγάρα απαιτεί τη χρήση μιας επαναφορτιζόμενης συσκευής και τσιγάρων ειδικής επεξεργασίας. Τα τσιγάρα ειδικής επεξεργασίας είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα συμβατικά για να χωρούν στη συσκευή, ενώ περιέχουν ένα μείγμα καπνού με γλυκερίνη και άλλες χημικές ουσίες.

Οι συσκευές θερμαινόμενων τσιγάρων λειτουργούν ως εξής: η συσκευή θερμαίνει τον καπνό σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία κατά την οποία παράγει ατμό χωρίς να καίγεται (εάν αυτό είναι εφικτό). Ο ατμός αυτός ενισχύεται και από τη γλυκερίνη την οποία περιέχουν τα ειδικής επεξεργασίας τσιγάρα που χρησιμοποιούνται.

Το κόστος μιας τέτοιας συσκευής ανέρχεται στα 50-70€, ενώ κάθε πακέτο τσιγάρων ειδικής επεξεργασίας κοστίζει όσο και τα συμβατικά, παρότι διαρκούν λιγότερο από αυτά. Εάν λοιπόν εκτός από το να κόψετε το τσιγάρο στόχος σας είναι να κάνετε και οικονομία, τότε ίσως είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

Πόσο διαφέρουν οι συσκευές θερμαινόμενων τσιγάρων από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;

Ξεκινώντας από τη διαδικασία λειτουργίας τους μπορεί αμέσως κανείς να καταλάβει πως τα νέα προϊόντα καπνού και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα διαφέρουν. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θερμαίνει και «ατμίζει» ένα υγρό αναπλήρωσης, ενώ οι συγκεκριμένες συσκευές χρησιμοποιούν ένα ειδικής επεξεργασίας τσιγάρο.

Μια ακόμα βασική διαφορά των συσκευών θερμαινόμενων τσιγάρων από το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ότι συνεχίζουν να αποτελούν προϊόντα καπνού. Και όχι μόνο είναι προϊόντα καπνού, αλλά η γεύση τους, ο τρόπος χρήσης τους και τα ανταλλακτικά τους που εξακολουθούν να είναι τσιγάρα, δεν βοηθούν στην απομάκρυνση του χρήστη από την συνήθεια του καπνίσματος. Αντίθετα, το υγρό αναπλήρωσης που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελείται μόνο από προπυλενογλυκόλη (PG) ή/και φυτική γλυκερίνη (VG), νερό και αρωματικές ύλες, ενώ η γεύση των ηλεκτρονικών τσιγάρων καθώς και ο τρόπος χρήσης του απομακρύνουν τον χρήστη από την συνήθεια του καπνίσματος.

Επίσης, οι συσκευές θερμαινόμενου τσιγάρου έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αποτελούν μια διαφορετική προσέγγιση στο κάπνισμα, ενώ το ηλεκτρονικό τσιγάρο εισήγαγε και προβάλλει έναν νέο όρο αυτόν του «ατμίσματος». Η διαφορά τους είναι ότι όπως με το συμβατικό τσιγάρο έτσι και με το ειδικής επεξεργασίας τσιγάρο, ο χρήστης έχει περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή του για να το καπνίσει, ενώ με το άτμισμα ο χρήστης μπορεί να απολαύσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο του όποτε το επιθυμεί και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί. Επιπρόσθετα, η έννοια του «παθητικού ατμίσματος» δεν ισχύει με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ακόμα μια βασική διαφορά είναι η αίσθηση. Τα θερμαινόμενα τσιγάρα έχουν πολύ μικρή παραγωγή ατμού/καπνού και η απόδοσή τους δεν είναι σταθερή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακυμάνσεις στην απόδοση της γεύσης. Αντίθετα, επιλέγοντας την κατάλληλη συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου ο ατμιστής μπορεί να απολαμβάνει την ίδια αίσθηση σε κάθε «τζούρα». Επιπλέον, ρυθμίζοντας τη συσκευή του κατάλληλα μπορεί να επιτύχει το ιδανικό για εκείνον άτμισμα, χωρίς να αισθάνεται την απώλεια της γνώριμης ικανοποίησης.

Τέλος, οι συσκευές θερμαινόμενων τσιγάρων δεν προσφέρουν κανενός είδους ευελιξία στο χρήστη, ούτε τη δυνατότητα να μειώσουν σταδιακά τα επίπεδα νικοτίνης ή της έντασης του τσιγάρου. Αντίθετα, με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ο κάθε ατμιστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συσκευή που ταιριάζει στις ανάγκες του και να εξελίξει το άτμισμά του με τον καιρό. Επίσης, έχει τη δυνατότητα επιλογής διαφόρων ειδών υγρού αναπλήρωσης μέχρι να βρει τη γεύση, την ένταση αλλά και τα επίπεδα νικοτίνης που τον/την ικανοποιούν. Μην ξεχνάτε επίσης ότι με το ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορείτε να ατμίζετε και χωρίς νικοτίνη!

Συμπεράσματα…

Γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας τόσο των ηλεκτρονικών τσιγάρων όσο και των συσκευών θερμαινόμενων τσιγάρων είστε πλέον σε θέση να τα λάβετε υπόψη σας και να πάρετε τη δική σας προσωπική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, η διακοπή του καπνίσματος θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα αφού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο καπνός προκαλεί το θάνατο περίπου έξι εκατομμυρίων ανθρώπων το χρόνο. Ενημερωθείτε για τα στατιστικά που αφορούν το κάπνισμα εδώ.

Στην altereGo διαθέτουμε ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών τσιγάρων και προϊόντων ατμίσματος προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες σας. Επισκεφθείτε το e-shop ή και τα καταστήματά μας και κάντε μια νέα αρχή!